Теодор Качински, наричан Юнабомбър, извършва 17-годишна серия от нападения, като използва

...
Теодор Качински, наричан Юнабомбър, извършва 17-годишна серия от нападения, като използва
Коментари Харесай

Тед Качински: Философът терорист, борещ се за технологична свобода

Теодор Качински, именуван Юнабомбър, прави 17-годишна серия от набези, като употребява пощенски бомби, с цел да нападна учени, предприемачи и други. Кампанията за бомбени атентати, при която умират трима души, а 23-ма са ранени, стартира в края на 70-те години и продължава до залавянето на Качински през 1996 година след общонационално търсене, ръководено от Федералното бюро за следствие (ФБР). Залавянето му бележи края на най-дългото и скъпоструващо търсене на ФБР.

Качински, който от 1971 година живее като аскет в отдалечена хижа без електричество и течаща вода край Линкълн, Монтана, е прочут като създател на манифест от 35 000 думи, озаглавен " Индустриалното общество и неговото бъдеще ".

В него той твърди, че технологията е отдалечила хората от природата и ги е насочила към по този начин наречените от него " сурогатни действия " като известните развлечения и спортове. Той приканва човешките същества да се върнат към това, което той разказва като " дива природа ". Според него това включва преустановяване на всички научни проучвания.

След като изпраща манифеста си до голям брой вестници и телевизионни станции под формата на няколко писма, той даде обещание да спре офанзивите си, в случай че той бъде оповестен напълно в огромен вестник. През септември 1995 година " Ню Йорк Таймс " и " Уошингтън Поуст " разгласиха манифеста в неговата целокупност.

Here we have Harvard
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР